Изборът на правилните щори, за визуално увеличаване на размерите на стаята.

Има много начини да направите една малка стая да изглежда по-голяма. Независимо дали декорирате дома си или реконструирате кът за закуска в кухнята си, знаейки как да направите стаята да изглежда по-голяма, това може да ви донесе уютно и проветриво усещане, което винаги сте искали.

 

Един от най-лесните начини да направите стая Ви да изглежда по-привлекателна и отворена е да инсталирате правилните щори на прозореца.

Интериорен дизайн със съвпадащи сенници и щори

Защо щорите са идеални за създаване на усещане за по-голямо пространство ?

Ако някога сте разглеждали Facebook, Pinterest или друг сайт за социални медии, знаете, че има много начини да направите стаята да изглежда по-голяма. От използването на боя с неутрален цвят за  да се минимизира количеството мебели в стаята, съществуват безбройни начини за създаване на ефект  една стая да изглежда по-голяма.

Защо да изберете щори за уголемяване на стаята?

Най-голямото предимство за използването на щорите за достигане на тези цели е, че те са евтин проект, който може да бъде завършен сравнително бързо. Купуването на нови мебели за стая може да струва хиляди левове, а боядисването с нов неутрален цвят на стените е лесно, но отнема много време и много работа.

Избирайки да инсталирате щори и сеннците, не е нужно да се притеснявате, че ще изхарчите хиляди левове. Също така ще имате спокойствието, че проектът ви за просторна стая няма да изисква твърде много физически труд и време.

Възприемане на технологиите

Инсталирането на щори и други обработки на прозорци ви дава допълнителна полза от това, че можете да се възползвате от новите технологии. Ръчните щори са вече в миналото. В днешни дни има най-различни видове електрически и моторизирани щори, които могат да бъдат повдигани, наклонени или затворени с натискането на един бутон. Кой не би искал по-голяма стая, която да е акцентирана от удобни електрически щори?

 

Избиране на правилните щори за вашата стая

 

Насочете се към консултанта на https://sennici-shtori.net/ или разгледайте онлайн и ще бъдете посрещнати с безкрайният избор. Не само можете да избирате между хоризонтални и вертикални щори, но можете да изберете какъв материал и цветове ще работят най-добре във вашето малко пространство.

 

 

Изберете светли цветове

Тежките и тъмни щори придават дълбочина на помещението и осигуряват повишена конфиденциалност, но те не са идеална опция за по-малки пространства. Не забравяйте, че размерът на стаята е силно повлияна от количеството естествена светлина, което навлиза в нея. Прозорците правят това, което са предназначени да правят – да доставят светлината.

 

За да позволите по-естествена светлина в стаята, за да създадете по-открито и проветриво усещане, ориентирайте се към изчистени щори и сенници. Светлите щори и сенници не само позволяват навлизане на повече слънчева светлина, но също така предлагат ненатрапчив изглед, който също може да направи стаята Ви да изглежда по-голяма, отколкото е.

 

 

Ако очевидните опции не позволяват поверителността, която желаете, следващата опция е да изберете светло цветни щори и сенници. Макар и да искате дървените щори , които да съответстват на съществуващите Ви мебели, това може да направи вашата малка стая да изглежда още по-малка. В малки пространства избягвайте тъмните цветове.

 

Избирайки светли цветове, като бяло дърво или вертикални щори, можете да извлечете максимума от размера на стаята си. Водещите цветови опции включват:

 

-бял цвят

-Почти бял / слонова кост

-сметана

-Светло сиво

Като допълнителна полза, светлите цветове не само отварят помещението, но и насърчават въздуха и спокойствието. Това влияе върху цялостната естетика и атмосфера на стаята.

Масивни сенници

 

Ако предпочитате сенници , а не щори, важно е също така да се придържате към по-светлите цветове. Сенниците също трябва да са текстурирани или съчетани. Сенниците със сложен дизайн могат да накарат стаята Ви да изглежда по-малка. Тъй като всеки инч има значение в малка стая, придържайте се към твърдите светло оцветени сенници, за да работите във ваша полза.

 

Други съвети

 

Съществуват и други съвети, които трябва да имате предвид. Първо, премахнете претрупването в и около прозорците. Поставянето на маси, столове и други мебели пред вашия прозорец блокира естествената светлина и прави прозорците да изглеждат много по-малки. Пренаредете мебелите си, за да позволите на прозорците да извършват максимално функцията си .

 

Също така е важно да запазите цветовете в тон. Боядисването на стаите в различни цветове разбива слънчевия поток и откритостта във вашия дом. Пребоядисване на дома Ви в един светъл цвят, като сиво, почти бяло, или светло синьо ,значително ще увеличи вашето пространство. Докато различните цветове създават контраст, вие желаете обратният ефект – да направите стаята да изглежда по-голяма.

 

Най-добрите стилове за щори

 

Избирането на неправилните щори може да доведе до усещане за още по-ограничено пространтсво. Ето и най-добрите стилове на щори и сенници, които трябва да имате предвид, ако отвореният и проветрив вид е вашата крайна цел.

 

Вертикални щори

 

Повечето съвременни жилища имат сводести тавани, които добавят височина и големина към всяка стая, но ако вашият дом е с ниски тавани, вашето пространство може да изглежда по-малко и може би дори притискащо. За да направите таваните ви да изглеждат по-високи заложете на вертикалното.

За да започнете, използвайте вертикални щори. Вертикалните щори придават докосване за височина на помещението, без да се пресичат. За да добавите още по-голяма височина, монтирайте обшивката на прозорците по-близо до тавана. Това привлича очите нагоре и създава усещане за по-голям вид .

 

Дървени щори

 

Дървени щори са друга чудесна възможност за отворена стая. Тези щори могат да бъдат закупени във всякакви цветове и дебелини, въпреки че е най-добре да се придържате към по-светлите цветове. Избегнете покупката на твърде дебелите щори, тъй като те могат да направят прозорците ви да изглеждат по-малки, което прави стаята да изглежда по-малка.

 

С този вид щори можете да се насладите на много естествена слънчева светлина, но също така и на неприкосновеност на личният Ви живот. Щорите могат да се отварят и затварят, за да позволят навлизането на по-малко или по-голямо външно осветление в стаята.

Съвети за инсталиране

 

Избирането на правилните щори и сенници е само първата стъпка. Следващото е да се уверите, че ги инсталирате правилно, за да увеличите максимално пространството си.

 

Ниският профил е идеален

 

щори ден и нощ

Щори ден и нощ. Различни цветове и модели

Първата стъпка при избора на подходящите тенти и сенници е да откриете такива, които пасват на прозореца Ви. Докато големите сложни щори като клетъчни и римски  придават елегантен вид на стаята, те могат да направят малката стая да изглежда дори по-малка.

 

По тази причина най-добре е да се придържате към нископрофилни щори. Дървените щори и ролкови сенници могат да бъдат инсталирани, за да паснат на прозореца Ви. По този начин ще имате чисти линии и може да обхванете всеки инч от стаята.

 

Извън планината

 

Понякога една стая изглежда по-малка поради малките прозорци. Мазета, перални помещения и гаражи са склонни да имат малки прозорци, които могат визулано да свиват размерите на стаята. За да създадете илюзията за по-големи прозорци и следователно за по-голяма стая, монтирайте покритията на прозорците извън прозореца, като например на стената или на рамката на прозореца.

 

Инсталирайки извън прозореца, покритията на прозорците ще се припокриват, което прави прозорците да изглеждат много по-големи. По-големи прозорци – по-голямо усещане за размери на стаята!

 

Нуждаете се от щори или сенници? Екипът на https://sennici-shtori.net/ е тук за вас!

 

В https://sennici-shtori.net/ предлагаме голямо разнообразие от щори, сенници и други покрития за прозорци. Без значение дали се опитвате да направите стаята да изглежда по-голяма или искате да добавите поверителност, без да смалявате помещението прекалено много, ние имаме опциите за обработка на прозорци, от които се нуждаете. От отдалечени щори до вертикални щори , сенници и тенти, ние със сигурност  имаме това, което Вие желаете!

 

Обадете ни се днес на +359 884 73 81 25, за да заявите поръчка или да насрочите допълнителна консултация.